Menu

Przekąski

Kurki na maśle i miodowym krupniku z koperkiem skwierczące 59
Tatar z polędwicy wołowej po polsku 69
Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną 64­
Sałata z pieczonym kozim serem 59
Skwierczące krewetki tygrysie na ostro z czosnkiem i chilli 89­
Pasztet z jelenia w wianku domowych marynat 54
Śledź marynowany w oliwie z cebulą i sałatką z jabłka i pora 52
Kosz pieczywa, domowy smalec naszego wyrobu 19

Zupy

Aromatyczna zupa borowikowa z łazankami 42
Żurek na domowym zakwasie z wiejską białą kiełbasą 39­

Domowe Pierogi

Pierogi z gęsiną na maśle z płatkami czosnku i parmezanem 65
Podwędzane pierogi z cielęciną i chrupiącym boczkiem­­ 56
Pierogi z wiejskim twarogiem, ziemniakami, karmelizowaną cebulką i kwaśną smietaną 54

Dania Główne

Filet okonia morskiego z młodymi warzywami w emulsji maślanej 129
Łosoś "MOWI Supreme" zapiekany w ziołach z chrupiącym panko i warzywami  98
Stek z polędwicy wołowej z sosem porto i młodymi warzywami 159
Delikatna jagnięcina z kremem z topinamburu, wędzoną papryką i rozmarynem 119
Kaczka confit z karmelizowanym jabłuszkiem, modrą kapustą i sosem z żurawiny 109
Pierś perliczki z kasztanami, sosem z czarnego bzu i zielonymi pistacjami­ 98
Kurki w wiejskiej śmietanie na chrupiących plackach ziemniaczanych z płatkami parmezanu 69

Desery

Szarlotka z polskich jabłek na ciepło z lodami waniliowymi 39
Karmelizowany sernik z białą czekoladą i solonym karmelem 39
Fondant czekoladowy z pieca z sosem z mango i maracui 46

Ceny zawierają podatek VAT.

Do końcowego rachunku doliczamy 10% serwisu kelnerskiego.


­

­