Menu

­


Przekąski

Tatar z polędwicy wołowej po polsku 62
Chrupiące placki ziemniaczane z wędzonym łososiem 59­
Skwierczące krewetki na ostro z czosnkiem i chilli 76­
Sałata z pieczonym kozim serem 59­
Śledź marynowany po polsku z gorącym ziemniakiem i sałatką z jabłka i pora 49
Carpaccio z polędwicy wołowej 62
Sałata z ogrodowym vinaigrette 35

Zupy

Aromatyczna zupa borowikowa z łazankami 38­
Żurek na domowym zakwasie z wiejską białą kiełbasą 36­
Kremowa zupa z dyni 36

Domowe pierogi

Pierogi z gęsiną na maśle z płatkami czosnku i parmezanem 56­
Podwędzane pierogi z cielęciną i chrupiącym boczkiem­­ 45­
Pierogi ruskie z karmelizowaną cebulką i kwaśną śmietaną 42­

Dania Główne

Sola Dover w emulsji maślanej z wiśniowymi pomidorkami i cukinią 220
Pieczony filet z sandacza z kapeluszami borowików w emulsji maślanej 96­
Filet łososia "MOWI Supreme" zapiekany w ziołach z chrupiącym panko i warzywami  92
Stek z dojrzewającej polędwicy wołowej z sosem porto, warzywami i frytkami   159
Pierś perliczki z kasztanami, sosem z czarnego bzu i zielonymi pistacjami­ 96
Kaczka confit z modrą kapustą, karmelizowanym jabłuszkiem i sosem z żurawiny 92­
Policzki wieprzowe ze śląskimi kluseczkami, buraczkami i świeżo tartym chrzanem­ 76

Desery

Karmelizowany sernik z białą czekoladą i sosem malinowym 35
Szarlotka z polskich jabłek na ciepło z sosem waniliowym 35
Fondant czekoladowy z pieca z sosem z mango i maracui 38

­


­

­