Menu

­

Przekąski

Tatar po polsku z polędwicy wołowej 55­
Chrupiące placki ziemniaczane z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną 46­
Skwierczące krewetki na ostro z czosnkiem i chilli 69­
Śledź marynowany z kwaśną śmietaną, jabłkiem i porem 39

Sałaty

Sałata z nowalijek z grillowanym łososiem i miodowo-koperkowym vinaigrette 69­
Sałata Cezar z piersią kurczaka, chrupiacym kurczakiem i płatkami parmezanu 45­
Sałata z gorącymi wątróbkami w porto i malinowym vinaigrette 45­
Sałata z pieczonym kozim serem i ogrodowym vinaigrette 45

Zupy

Aromatyczna zupa borowikowa z łazankami 29­
Żurek na domowym zakwasie z wiejską białą kiełbasą 29­
Domowy rosół z makaronem 26

Domowe pierogi

Pierogi z mięsem jelenia, palonym masłem szałwiowym, czerwoną kapustą i pestkami dyni 49
Pierogi z gęsiną na maśle z płatkami czosnku i parmezanem 45­
Podwędzane pierogi z cielęciną i chrupiącym boczkiem­­ 39­
Pierogi z wiejskim twarogiem i ziemniakami podane z karmelizowaną cebulką i kwaśną śmietaną 36­

Dania Główne

Sola Dover w emulsji maślanej z wiśniowymi pomidorkami i cukinią 169
Filet sandacza z kremowym sosem z białych porów i warzywami 76­
Stek z dojrzewającej polędwicy wołowej z kapeluszami borowików  125
Kaczka confit z karmelizowanym jabłuszkiem i sosem z żurawiny 76
Perliczka z kasztanami, sosem z czarnego bzu i zielonymi pistacjami­ 69­
Policzki wieprzowe ze śląskimi kluseczkami, buraczkami i świeżo tartym chrzanem 65

Desery

Zabajone z truskawkami 29
Karmelizowany sernik z białą czekoladą i solonym karmelem 29
Szarlotka z polskich jabłek na ciepło z lodami waniliowymi 29
Fondant czekoladowy z pieca z sorbetem z mango i maracui 29

­


­

­