Menu
Przekąski
Tatar po polsku z polędwicy wołowej | 59 |
Chrupiące placki ziemniaczane z wędzonym łososiem | 56 |
Skwierczące krewetki na ostro z czosnkiem i chilli | 69 |
Sałata z pieczonym kozim serem | 49 |
Śledź marynowany z kwaśną śmietaną, jabłkiem i porem | 46 |
Pasztet z jelenia w wianku domowych marynat | 39 |
Sałata z ogrodowym vinaigrette | 28 |
Zupy
Aromatyczna zupa borowikowa z łazankami | 32 |
Żurek na domowym zakwasie z wiejską białą kiełbasą | 32 |
Kremowa zupa z dyni | 32 |
Domowe pierogi
Pierogi z gęsiną na maśle z płatkami czosnku i parmezanem | 49 |
Podwędzane pierogi z cielęciną i chrupiącym boczkiem | 42 |
Pierogi ruskie z karmelizowaną cebulką i kwaśną śmietaną | 39 |
Dania Główne
Sola Dover w emulsji maślanej z wiśniowymi pomidorkami i cukinią | 195 |
Pieczony filet z sandacza z kremowym sosem z prawdziwków | 89 |
Filet łososia "MOWI Supreme" zapiekany w ziołach z chrupiącym panko i warzywami | 79 |
Stek z dojrzewającej polędwicy wołowej z kapeluszami borowików | 145 |
Pierś perliczki z kasztanami, sosem z czarnego bzu i zielonymi pistacjami | 89 |
Kaczka confit z modrą kapustą, karmelizowanym jabłuszkiem i sosem z żurawiny | 89 |
Policzki wieprzowe ze śląskimi kluseczkami, buraczkami i świeżo tartym chrzanem | 69 |
Desery
Karmelizowany sernik z białą czekoladą i solonym karmelem | 32 |
Szarlotka z polskich jabłek na ciepło z lodami waniliowymi | 32 |
Fondant czekoladowy z pieca z sorbetem z mango i maracui | 32 |