Menu
Przekąski
Tatar z polędwicy wołowej po polsku | 69 |
Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną | 62 |
Sałata z pieczonym kozim serem | 56 |
Skwierczące krewetki na ostro z czosnkiem i chilli | 79 |
Pasztet z jelenia w wianku domowych marynat | 52 |
Śledź w oliwie lnianej z cebulą, jabłkiem i kwaśną śmietaną | 49 |
Zupy
Aromatyczna zupa borowikowa z łazankami | 39 |
Żurek na domowym zakwasie z wiejską białą kiełbasą | 36 |
Krem z dyni z prażonymi pestkami i kiełkami zielonego groszku | 36 |
Barszcz czerwony z uszkami faszerowanymi kapustą i grzybami | 36 |
Domowe pierogi
Pierogi z gęsiną na maśle z płatkami czosnku i parmezanem | 59 |
Podwędzane pierogi z cielęciną i chrupiącym boczkiem | 54 |
Pierogi z kapustą i grzybami lasu | 49 |
Dania Główne
Sola Dover w emulsji maślanej z wiśniowymi pomidorkami i cukinią | 196 |
Filet sandacza z kapeluszami borowików w emulsji maślanej | 106 |
Łosoś "MOWI Supreme" zapiekany w ziołach z chrupiącym panko i warzywami | 98 |
Stek z polędwicy wołowej z truflowym sosem porto i maślanymi warzywami | 169 |
Delikatna jagnięcina z kremem z topinamburu, czarną soczewicą "beluga", wędzoną papryką i rozmarynem | 109 |
Kaczka confit z karmelizowanym jabłuszkiem, modrą kapustą i sosem z żurawiny | 106 |
Pierś perliczki z kasztanami, sosem z czarnego bzu i zielonymi pistacjami | 96 |
Policzki wieprzowe w sosie własnym ze smażonymi buraczkami i śląskimi kluseczkami | 89 |
Desery
Szarlotka z polskich jabłek na ciepło z lodami waniliowymi | 38 |
Karmelizowany sernik z białą czekoladą i solonym karmelem | 39 |
Fondant czekoladowy z pieca z sosem z mango i maracui | 44 |
Ceny zawierają podatek VAT.
Do końcowego rachunku doliczamy 10% serwisu kelnerskiego.