Menu
Przekąski
Tatar po polsku z polędwicy wołowej | 55 |
Chrupiące placki ziemniaczane z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną | 46 |
Skwierczące krewetki na ostro z czosnkiem i chilli | 69 |
Śledź marynowany z kwaśną śmietaną, jabłkiem i porem | 39 |
Sałaty
Sałata z nowalijek z grillowanym łososiem i miodowo-koperkowym vinaigrette | 69 |
Sałata Cezar z piersią kurczaka, chrupiacym kurczakiem i płatkami parmezanu | 45 |
Sałata z gorącymi wątróbkami w porto i malinowym vinaigrette | 45 |
Sałata z pieczonym kozim serem i ogrodowym vinaigrette | 45 |
Zupy
Aromatyczna zupa borowikowa z łazankami | 29 |
Żurek na domowym zakwasie z wiejską białą kiełbasą | 29 |
Domowy rosół z makaronem | 26 |
Domowe pierogi
Pierogi z mięsem jelenia, palonym masłem szałwiowym, czerwoną kapustą i pestkami dyni | 49 |
Pierogi z gęsiną na maśle z płatkami czosnku i parmezanem | 45 |
Podwędzane pierogi z cielęciną i chrupiącym boczkiem | 39 |
Pierogi z wiejskim twarogiem i ziemniakami podane z karmelizowaną cebulką i kwaśną śmietaną | 36 |
Dania Główne
Sola Dover w emulsji maślanej z wiśniowymi pomidorkami i cukinią | 169 |
Filet sandacza z kremowym sosem z białych porów i warzywami | 76 |
Stek z dojrzewającej polędwicy wołowej z kapeluszami borowików | 125 |
Kaczka confit z karmelizowanym jabłuszkiem i sosem z żurawiny | 76 |
Perliczka z kasztanami, sosem z czarnego bzu i zielonymi pistacjami | 69 |
Policzki wieprzowe ze śląskimi kluseczkami, buraczkami i świeżo tartym chrzanem | 65 |
Desery
Zabajone z truskawkami | 29 |
Karmelizowany sernik z białą czekoladą i solonym karmelem | 29 |
Szarlotka z polskich jabłek na ciepło z lodami waniliowymi | 29 |
Fondant czekoladowy z pieca z sorbetem z mango i maracui | 29 |