Menu
Przekąski
Tatar z polędwicy wołowej po polsku | 62 |
Chrupiące placki ziemniaczane z wędzonym łososiem | 59 |
Skwierczące krewetki na ostro z czosnkiem i chilli | 76 |
Sałata z pieczonym kozim serem | 59 |
Śledź marynowany po polsku z gorącym ziemniakiem i sałatką z jabłka i pora | 49 |
Carpaccio z polędwicy wołowej | 62 |
Sałata z ogrodowym vinaigrette | 35 |
Zupy
Aromatyczna zupa borowikowa z łazankami | 38 |
Żurek na domowym zakwasie z wiejską białą kiełbasą | 36 |
Kremowa zupa z dyni | 36 |
Domowe pierogi
Pierogi z gęsiną na maśle z płatkami czosnku i parmezanem | 56 |
Podwędzane pierogi z cielęciną i chrupiącym boczkiem | 45 |
Pierogi ruskie z karmelizowaną cebulką i kwaśną śmietaną | 42 |
Dania Główne
Sola Dover w emulsji maślanej z wiśniowymi pomidorkami i cukinią | 220 |
Pieczony filet z sandacza z kapeluszami borowików w emulsji maślanej | 96 |
Filet łososia "MOWI Supreme" zapiekany w ziołach z chrupiącym panko i warzywami | 92 |
Stek z dojrzewającej polędwicy wołowej z sosem porto, warzywami i frytkami | 159 |
Pierś perliczki z kasztanami, sosem z czarnego bzu i zielonymi pistacjami | 96 |
Kaczka confit z modrą kapustą, karmelizowanym jabłuszkiem i sosem z żurawiny | 92 |
Policzki wieprzowe ze śląskimi kluseczkami, buraczkami i świeżo tartym chrzanem | 76 |
Desery
Karmelizowany sernik z białą czekoladą i sosem malinowym | 35 |
Szarlotka z polskich jabłek na ciepło z sosem waniliowym | 35 |
Fondant czekoladowy z pieca z sosem z mango i maracui | 38 |