Menu

­


Przekąski

Zielone szparagi w emulsji maślanej z pomidorkami i płatkami parmezanu 59
Tatar z polędwicy wołowej po polsku 69­
Chrupiące placki ziemniaczane z wędzonym łososiem 62
Skwierczące krewetki na ostro z czosnkiem i chilli 89
Sałata z pieczonym kozim serem 59­
Pasztet z jelenia w wianku domowych marynat 49
Śledź w oliwie lnianej z cebulą, jabłkiem i kwaśną śmietaną 49

 

Zupy

Żurek na domowym zakwasie i kapeluszavh borowików z wiejską białą kiełbasą 39­
Krem ze szparagów 36­
Domowy rosół z makaronem 32

Domowe pierogi

Pierogi z gęsiną na maśle z płatkami czosnku i parmezanem 59­
Podwędzane pierogi z cielęciną i chrupiącym boczkiem­­ 49
Pierogi z twarogiem, ziemniakami, karmelizowaną cebulką i kwaśną śmietaną 47­

Dania Główne

Filet sandacza z kremowym sosem z borowików 106
Filet łososia "MOWI Supreme" zapiekany w ziołach z chrupiącym panko i warzywami  96
Stek z polędwicy wołowej z maślanymi warzywami, truflowym sosem porto i szalotkami 149­
Kaczka confit z karmelizowanym jabłuszkiem, modrą kapustą i sosem z żurawiny 109
Pierś perliczki z kasztanami, sosem z czarnego bzu i zielonymi pistacjami­ 98
Policzki wieprzowe ze śląskimi kluseczkami i smażonymi buraczkami 89­

Desery

Szarlotka z polskich jabłek na ciepło z sosem waniliowym i lodami śmietankowymi 37
Karmelizowany sernik z białą czekoladą i solonym karmelem 39
Fondant czekoladowy z pieca z sosem z mango i maracui 42

Ceny zawierają podatek VAT.

Do końcowego rachunku doliczamy 10% serwisu kelnerskiego.


­

­