Menu

­


Przekąski

Kurki na maśle z miodowym krupnikiem skwierczące 59
Tatar z polędwicy wołowej po polsku 59­
Chrupiące placki ziemniaczane z wędzonym łososiem 59­
Skwierczące krewetki na ostro z czosnkiem i chilli 79­
Bałtycki śledź marynowany z ziemniaczanym gratin i kwaśną smietaną z młodym szczypiorkiem 49

Sałaty

Sałata z pieczonym kozim serem 59
Sałata Cezar z zagrodowym kurczakiem i chrupiącym boczkiem 49­
Sałata z nowalijek z ogrodowym vinaigrette 36

Zupy

Aromatyczna zupa borowikowa z łazankami 36­
Żurek na domowym zakwasie z wiejską białą kiełbasą 36­
Domowy rosół z makaronem 29

Domowe pierogi

Pierogi z gęsiną na maśle z płatkami czosnku i parmezanem 59­
Podwędzane pierogi z cielęciną i chrupiącym boczkiem­­ 46
Pierogi z twarogiem, ziemniakami, karmelizowaną cebulką i kwaśną śmietaną 42­

Dania Główne

Filet okonia morskiego z kurkami, bobem i pomidorkami  w emulsji maślanej 119
Filet łososia "MOWI Supreme" zapiekany w ziołach z chrupiącym panko i młodymi warzywami  96­
Stek z sezonowanej polędwicy wołowej z sosem porto i młodymi warzywami  159
Kaczka confit z modrą kapustą, karmelizowanym jabłuszkiem i sosem z żurawiny 96
Pierś perliczki z kasztanami, sosem z czarnego bzu i zielonymi pistacjami­ 89
Zrazy wołowe zawijane z boczkiem i suszonymi prawdziwkami, podane ze śląskimi kluseczkami i smażonymi buraczkami 76­
Kurki w kremowym sosie z wiejskiej śmietany i młodego koperku na chrupiących plackach ziemniaczanych 65
Kotlet "de vollaille" z zagrodowego kurczaka z chrupiącymi frytkami i sałatką z nowalijek 59

Desery

Szarlotka z polskich jabłek na ciepło z sosem waniliowym i lodami śmietankowymi 36
Karmelizowany sernik z białą czekoladą i solonym karmelem 36
Fondant czekoladowy z pieca z sosem z mango i maracui 39
Lody Delicja Polska 36

Ceny zawierają podatek VAT.

Do końcowego rachunku doliczamy 10% serwisu kelnerskiego.


­

­