Menu

­

Przekąski

Chrupiące placki ziemniaczane z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną 42­
Tatar po polsku z polędwicy wołowej 49­
Skwierczące krewetki na ostro z czosnkiem i chilli 59­
Sałata z pieczonym kozim serem 39
Śledź marynowany z kwaśną śmietaną, jabłkiem i porem 36

Zupy

Aromatyczna zupa borowikowa z łazankami 28­
Żurek na domowym zakwasie z wiejską białą kiełbasą 28­
Kremowa zupa z dyni 28
Domowy rosół z makaronem i lubczykiem 24

Domowe pierogi

Pierogi z gęsiną w emulsji maślanej z płatkami czosnku i parmezanem 39­
Podwędzane pierogi z cielęciną i chrupiącym boczkiem­­ 36­
Pierogi ruskie z karmelizowaną cebulką i kwaśną śmietaną 34­

Dania Główne

Sola Dover ze świeżego połowu 159
Filet sandacza z grzybami duszonymi w wiejskiej śmietanie 72­
Stek z dojrzewającej polędwicy wołowej z kapeluszami borowików 115
Comber jagnięcy z czarną soczewicą "beluga", warzywami i rozmarynem 125­
Kaczka confit z modrą kapustą, karmelizowanym jabłuszkiem i sosem z żurawiny 72
Perliczka z kasztanami, sosem z czarnego bzu i zielonymi pistacjami­ 69­
Policzki wieprzowe ze śląskimi kluseczkami, buraczkami i świeżo tartym chrzanem 59
Tradycyjny kotlet schabowy z kapustą duszoną z boczkiem i grzybami lasu 49

Desery

Szarlotka z polskich jabłek na ciepło z lodami waniliowymi 28
Karmelizowany sernik z białą czekoladą i solonym karmelem 28
Fondant czekoladowy z pieca z sorbetem z mango i maracui 28
Creme brulee 26

­


­

­