Menu na wynos

Szanowni Państwo,­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ zachęcamy do skorzystania z naszego menu, ­z którego dania mogą Państwo zamawiać ­ ­z odbiorem­ własnym lub z naszą dostawą. ­­Przy zamówieniu powyżej 100 zł na terenie Warszawy dostawa gratis. Zamówienia realizujemy w godzinach 12:00-20:00 ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­Telefon :­ 22 826-47-70 ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ e-mail: info@delicjapolska.pl

­

Przekąski

Pasztet z dziczyzny w wianku domowych marynat 26
Śledź marynowany z kwaśną smietaną, jabłkiem i porem 26
Nóżki marynowane w galarecie ze świeżo tartym chrzanem 24
Domowy smalec ze skwarkami (200g) 15
Chleb naszego wypieku 12

Domowe pierogi

Pierogi z gęsiną i żurawiną (6 szt.) 29
Pierogi z cielęciną i chrupiącym boczkiem­ (6 szt.) 25
Pierogi z kapustą i grzybami­ (6 szt.) 25

Zupy

Aromatyczna zupa borowikowa z domowymi łazankami 24
Kremowa zupa z dyni z płatkami parmezanu i oliwką z pestek dyni 22
Domowy rosół z makaronem 19

Dania Główne

Wolno pieczona jagnięcina w rozmarynie z warzywami 59
Filet okonia morskiego z warzywami w emulsji maślanej 49
Kaczka confit z modrą kapustą i śląskimi kluseczkami 49
Perliczka z sosem z czarnego bzu, kopytkami i marchewką po polsku 39
Tagliatelle z krewetkami, wiśniowymi pomidorkami, czosnkiem i chilli 39
Zrazy wołowe zawijane ze smażonymi buraczkami i domowymi kopytkami 39
Kotlet schabowy z kapustą i smażonymi ziemniakami 35
Strogonow ze śląskimi kluseczkami 35

Desery

Szarlotka z polskich jabłek z sosem waniliowym 18
Kremowy sernik z białą czekoladą i sosem malinowym 18

­