Menu

­


Przekąski

Tatar z polędwicy wołowej po polsku 62
Chrupiące placki ziemniaczane z wędzonym łososiem 59­
Skwierczące krewetki na ostro z czosnkiem i chilli 86
Pasztet z jelenia w wianku domowych marynat 49­
Śledź w oliwie lnianej z cebulą, jabłkiem i kwaśną śmietaną 46
Kosz pieczywa, smalec naszego wyrobu lub masło 19

Sałaty

Sałata z pieczonym kozim serem 59
Sałata z ogrodowym vinaigrette 36

Zupy

Kremowa zupa z dyni z prażonymi pestkami i płatkami parmezanu 36
Aromatyczna zupa borowikowa z łazankami 39­
Żurek na domowym zakwasie z wiejską białą kiełbasą 36­
Domowy rosół z makaronem 29

Domowe pierogi

Pierogi z gęsiną na maśle z płatkami czosnku i parmezanem 59­
Podwędzane pierogi z cielęciną i chrupiącym boczkiem­­ 49
Pierogi z twarogiem, ziemniakami, karmelizowaną cebulką i kwaśną śmietaną 47­

Dania Główne

Filet sandacza z kapeluszami borowików w emulsji maślanej 96
Filet łososia "MOWI Supreme" zapiekany w ziołach z chrupiącym panko i warzywami  96­
Stek z sezonowanej polędwicy wołowej z sosem porto i warzywami  159
Kaczka confit z modrą kapustą, karmelizowanym jabłuszkiem i sosem z żurawiny 96
Pierś perliczki z kasztanami, sosem z czarnego bzu i zielonymi pistacjami­ 96
Zrazy wołowe zawijane z boczkiem i suszonymi prawdziwkami, podane ze śląskimi kluseczkami i smażonymi buraczkami 89­

Desery

Szarlotka z polskich jabłek na ciepło z sosem waniliowym i lodami śmietankowymi 36
Karmelizowany sernik z białą czekoladą i solonym karmelem 36
Fondant czekoladowy z pieca z sosem z mango i maracui 39

Ceny zawierają podatek VAT.

Do końcowego rachunku doliczamy 10% serwisu kelnerskiego.


­

­