Menu

Przekąski

Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem i kwaśną smietaną 39
Tatar z sezonowanej polędwicy wołowej 42
Skwierczące krewetki na ostro z czosnkiem i chilli 49
Sałata z pieczonym kozim serem 35
Śledź bałtycki marynowany z sałatką z ziemniaków i pora 32
Pasztet z jelenia w wianku domowych marynat 29

Domowe pierogi

Podwędzane pierogi z cielęciną i chrupiącym boczkiem 32
Pierogi z gęsiną na maśle z płatkami czosnku i parmezanem 38
Pierogi ruskie z karmelizowaną cebulką i kwaśną śmietaną 49

Zupy

Żurek na domowym zakwasie z białą kiełbasą 24
Zupa borowikowa z domowymi lanymi kluseczkami 26
Kremowa zupa z dyni z placuszkiem dyniowym i oliwką z pestek dyni 24

Dania Główne

Filet okonia morskiego z kapeluszami borowików w emulsji maślanej 64
Comber jagnięcy z podwędzaną papryką, czarną soczewicą "beluga" i rozmarynem 95
Stek z dojrzewającej polędwicy wołowej z sosem z zielonego pieprzu i sezonowymi warzywami 89
Antrykot cielęcy z sosem madeira i sezonowymi warzywami 78
Kaczka confit z jabłkowymi racuszkami i sosem z żurawiny 59
Perliczka z sosem z czarnego bzu, kasztanami i zielonymi pistacjami 64
Zrazy wołowe zawijane ze śląskimi kluseczkami i smażonymi buraczkami 55

Desery

Domowy jabłecznik na ciepło z lodami waniliowymi 24
Kruchy tort bezowy z kremem kawowym i bakaliami 24
Fondant czekoladowy z pieca z sorbetem z mango i maracui 24
Kremowy sernik z białą czekoladą i sorbetem z malin 24

­