Menu

­

Przekąski

Tatar po polsku z polędwicy wołowej 59
Chrupiące placki ziemniaczane z wędzonym łososiem 56­
Skwierczące krewetki na ostro z czosnkiem i chilli 69­
Sałata z pieczonym kozim serem 49­
Śledź marynowany z kwaśną śmietaną, jabłkiem i porem 46
Pasztet z jelenia w wianku domowych marynat 39
Sałata z ogrodowym vinaigrette 28

Zupy

Aromatyczna zupa borowikowa z łazankami 32­
Żurek na domowym zakwasie z wiejską białą kiełbasą 32­
Kremowa zupa z dyni 32

Domowe pierogi

Pierogi z gęsiną na maśle z płatkami czosnku i parmezanem 49­
Podwędzane pierogi z cielęciną i chrupiącym boczkiem­­ 42­
Pierogi ruskie z karmelizowaną cebulką i kwaśną śmietaną 39­

Dania Główne

Sola Dover w emulsji maślanej z wiśniowymi pomidorkami i cukinią 195
Pieczony filet z sandacza z kremowym sosem z prawdziwków 89­
Filet łososia "MOWI Supreme" zapiekany w ziołach z chrupiącym panko i warzywami  79
Stek z dojrzewającej polędwicy wołowej z kapeluszami borowików  145
Pierś perliczki z kasztanami, sosem z czarnego bzu i zielonymi pistacjami­ 89
Kaczka confit z modrą kapustą, karmelizowanym jabłuszkiem i sosem z żurawiny 89­
Policzki wieprzowe ze śląskimi kluseczkami, buraczkami i świeżo tartym chrzanem­ 69

Desery

Karmelizowany sernik z białą czekoladą i solonym karmelem 32
Szarlotka z polskich jabłek na ciepło z lodami waniliowymi 32
Fondant czekoladowy z pieca z sorbetem z mango i maracui 32

­


­

­