Menu

Przekąski

Zielone szparagi z sosem holenderskim i młodym szczypiorkiem 56
Tatar z polędwicy wołowej po polsku 69
Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną 64­
Sałata z pieczonym kozim serem 59
Skwierczące krewetki tygrysie na ostro z czosnkiem i chilli 89­
Śledź matias w oliwie z cebulą i sałatką z jabłka i pora 52
Kosz pieczywa, domowy smalec naszego wyrobu 19

Zupy

Aromatyczna zupa borowikowa z łazankami 39­
Żurek na domowym zakwasie z wiejską białą kiełbasą 38­
Krem ze szparagów z chrupiącym topinamburem 36

Domowe pierogi

Pierogi z gęsiną na maśle z płatkami czosnku i parmezanem 62
Podwędzane pierogi z cielęciną i chrupiącym boczkiem­­ 56
Pierogi z wiejskim twarogiem, ziemniakami, karmelizowaną cebulką i kwaśną smietaną 54

Dania Główne

Filet okonia morskiego ze szparagami i pomidorkami w maśle szałwiowym 126
Łosoś "MOWI Supreme" zapiekany w ziołach z chrupiącym panko i warzywami  89
Stek z polędwicy wołowej z sosem porto i podwędzanymi szparagami 159
Delikatna jagnięcina z kremem z topinamburu, czarną soczewicą "beluga", wędzoną papryką i rozmarynem 116
Kaczka confit z karmelizowanym jabłuszkiem, modrą kapustą i sosem z żurawiny 109
Pierś perliczki z kasztanami, sosem z czarnego bzu i zielonymi pistacjami­ 96

Desery

Szarlotka z polskich jabłek na ciepło z lodami waniliowymi 39
Karmelizowany sernik z białą czekoladą i solonym karmelem 39
Fondant czekoladowy z pieca z sosem z mango i maracui 46

Ceny zawierają podatek VAT.

Do końcowego rachunku doliczamy 10% serwisu kelnerskiego.


­

­