Menu

­

Przekąski

Kurki na maśle z młodym koprem skwierczące 49
Tatar po polsku z polędwicy wołowej 59­
Chrupiące placki ziemniaczane z wędzonym łososiem 49­
Skwierczące krewetki na ostro z czosnkiem i chilli 69­
Burrata z avocado, wiśniowymi pomidorkami i czarnuszką 49
Sałata Cezar z zagrodowym kurczakiem, grzankami i płatkami parmezanu 49
Śledź marynowany z kwaśną śmietaną, jabłkiem i porem 42
Sałata z nowalijek z ogrodowym vinaigrette 28

Zupy

Aromatyczna zupa borowikowa z łazankami 32­
Żurek na domowym zakwasie z wiejską białą kiełbasą 32­
Domowy rosół z makaronem 28

Domowe pierogi

Pierogi z gęsiną na maśle z płatkami czosnku i parmezanem 49­
Podwędzane pierogi z cielęciną i chrupiącym boczkiem­­ 42­
Pierogi ruskie z karmelizowaną cebulką i kwaśną śmietaną 39­

Dania Główne

Sola Dover w emulsji maślanej z wiśniowymi pomidorkami i cukinią 195
Pieczony filet z sandacza z kurkami w wiejskiej śmietanie 87­
Stek z dojrzewającej polędwicy wołowej z kapeluszami borowików  136
Perliczka z kasztanami, sosem z czarnego bzu i zielonymi pistacjami­ 87
Kaczka confit z modrą kapustą, karmelizowanym jabłuszkiem i sosem z żurawiny 79
Policzki wieprzowe ze śląskimi kluseczkami, buraczkami i świeżo tartym chrzanem­ 65­
Kurki w śmietanie na chrupiących plackach ziemniaczanych z płatkami parmezanu 56

Desery

Karmelizowany sernik z białą czekoladą i solonym karmelem 32
Szarlotka z polskich jabłek na ciepło z lodami waniliowymi 32
Fondant czekoladowy z pieca z sorbetem z mango i maracui 32

­


­

­