Menu

­

Przekąski

Chrupiące placki ziemniaczane z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną 46­
Tatar po polsku z polędwicy wołowej 55­
Skwierczące krewetki na ostro z czosnkiem i chilli 69­
Śledź marynowany z kwaśną śmietaną, jabłkiem i porem 39
Pasztet z dziczyzny w wianku domowych marynat 36
Nóżki wieprzowe w galarecie ze świeżo tartym chrzanem 32

Zupy

Aromatyczna zupa borowikowa z łazankami 29­
Żurek na domowym zakwasie z wiejską białą kiełbasą 28­
Barszcz czerwony z uszkami faszerowanymi kapustą i grzybami 26

Domowe pierogi

Pierogi z gęsiną w emulsji maślanej z płatkami czosnku i parmezanem 45­
Podwędzane pierogi z cielęciną i chrupiącym boczkiem­­ 39­
Pierogi z kapustą i grzybami lasu 36­

Dania Główne

Sola Dover w emulsji maślanej z wiśniowymi pomidorkami i cukinią 169
Comber jagnięcy z czarną soczewicą "beluga", warzywami i rozmarynem 126­
Stek z dojrzewającej polędwicy wołowej z sosem porto i warzywami 118
Filet sandacza z kremowym sosem z borowików 79­
Kaczka confit z modrą kapustą, karmelizowanym jabłuszkiem i sosem z żurawiny 76
Perliczka z kasztanami, sosem z czarnego bzu i zielonymi pistacjami­ 69­
Policzki wieprzowe ze śląskimi kluseczkami, buraczkami i świeżo tartym chrzanem 59

Desery

Tort makowy na miodowym krupniku z płatkami migdałów 29
Karmelizowany sernik z białą czekoladą i solonym karmelem 29
Fondant czekoladowy z pieca z sorbetem z mango i maracui 29

­


­

­