Menu
Przekąski
Tatar z polędwicy wołowej po polsku | 62 |
Chrupiące placki ziemniaczane z wędzonym łososiem | 59 |
Skwierczące krewetki na ostro z czosnkiem i chilli | 86 |
Pasztet z jelenia w wianku domowych marynat | 49 |
Śledź w oliwie lnianej z cebulą, jabłkiem i kwaśną śmietaną | 46 |
Kosz pieczywa, smalec naszego wyrobu lub masło | 19 |
Sałaty
Sałata z pieczonym kozim serem | 59 |
Sałata z ogrodowym vinaigrette | 36 |
Zupy
Kremowa zupa z dyni z prażonymi pestkami i płatkami parmezanu | 36 |
Aromatyczna zupa borowikowa z łazankami | 39 |
Żurek na domowym zakwasie z wiejską białą kiełbasą | 36 |
Domowy rosół z makaronem | 29 |
Domowe pierogi
Pierogi z gęsiną na maśle z płatkami czosnku i parmezanem | 59 |
Podwędzane pierogi z cielęciną i chrupiącym boczkiem | 49 |
Pierogi z twarogiem, ziemniakami, karmelizowaną cebulką i kwaśną śmietaną | 47 |
Dania Główne
Filet sandacza z kapeluszami borowików w emulsji maślanej | 96 |
Filet łososia "MOWI Supreme" zapiekany w ziołach z chrupiącym panko i warzywami | 96 |
Stek z sezonowanej polędwicy wołowej z sosem porto i warzywami | 159 |
Kaczka confit z modrą kapustą, karmelizowanym jabłuszkiem i sosem z żurawiny | 96 |
Pierś perliczki z kasztanami, sosem z czarnego bzu i zielonymi pistacjami | 96 |
Zrazy wołowe zawijane z boczkiem i suszonymi prawdziwkami, podane ze śląskimi kluseczkami i smażonymi buraczkami | 89 |
Desery
Szarlotka z polskich jabłek na ciepło z sosem waniliowym i lodami śmietankowymi | 36 |
Karmelizowany sernik z białą czekoladą i solonym karmelem | 36 |
Fondant czekoladowy z pieca z sosem z mango i maracui | 39 |
Ceny zawierają podatek VAT.
Do końcowego rachunku doliczamy 10% serwisu kelnerskiego.