Walentynki 2023

­


Menu obowiązuje w dniu 14.02.2023 r.


Przekąska

Tatar z polędwicy wołowej po polsku
Chrupiące placki ziemniaczane z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną
Skwierczące krewetki na ostro z czosnkiem i chilli
Pierogi z gęsiną na maśle z płatkami czosnku i parmezanem
Sałata z pieczonym kozim serem
Krem z dyni z kiełkami groszku, prażonymi pestkami i parmezanem

Danie Główne

Stek z irlandzkiej wołowiny z sosem porto, warzywami i frytkami
Pierś perliczki z kasztanami, sosem z czarnego bzu i zielonymi pistacjami
Kaczka confit z modrą kapustą, karmelizowanym jabłuszkiem i żurawiną
Pieczony filet sandacza z kapeluszami borowików w emulsji maślanej
Filet łososia zapiekany w ziołach z chrupiącym panko i warzywami

Deser

Fondant czekoladowy z pieca z sosem z mango i maracui
Karmelizowany sernik z białą czekoladą i sosem malinowym
Szarlotka z polskich jabłek na ciepło z sosem waniliowym
Kruche faworki z cukrem pudrem

200 zł od osoby

Do rachunku doliczamy 10% serwisu kelnerskiego.