Walentynki 2023
Menu obowiązuje w dniu 14.02.2023 r.
Przekąska
Tatar z polędwicy wołowej po polsku | |
Chrupiące placki ziemniaczane z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną | |
Skwierczące krewetki na ostro z czosnkiem i chilli | |
Pierogi z gęsiną na maśle z płatkami czosnku i parmezanem | |
Sałata z pieczonym kozim serem | |
Krem z dyni z kiełkami groszku, prażonymi pestkami i parmezanem |
Danie Główne
Stek z irlandzkiej wołowiny z sosem porto, warzywami i frytkami | |
Pierś perliczki z kasztanami, sosem z czarnego bzu i zielonymi pistacjami | |
Kaczka confit z modrą kapustą, karmelizowanym jabłuszkiem i żurawiną | |
Pieczony filet sandacza z kapeluszami borowików w emulsji maślanej | |
Filet łososia zapiekany w ziołach z chrupiącym panko i warzywami |
Deser
Fondant czekoladowy z pieca z sosem z mango i maracui | |
Karmelizowany sernik z białą czekoladą i sosem malinowym | |
Szarlotka z polskich jabłek na ciepło z sosem waniliowym | |
Kruche faworki z cukrem pudrem |
200 zł od osoby
Do rachunku doliczamy 10% serwisu kelnerskiego.